FAQ

Heeft u een vraag en wordt deze hier niet beantwoord? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen je graag op weg!

TheStuff.be kan de volledige opmaak van uw drukwerk verzorgen. Wat wij niet doen, is de inhoud leveren. Alle teksten en bijbehorende afbeeldingen dienen door u te worden aangeleverd. U dient ervan uit te gaan dat teksten worden gekopieerd terwijl u ze aanlevert. Mochten wij spelfouten constateren, dan melden wij deze uiteraard, maar u blijft altijd verantwoordelijk voor de eindredactie. Afbeeldingen moeten ook van voldoende kwaliteit zijn, d.w.z. een resolutie van 300 DPI. We sturen je altijd een preview ter goedkeuring voordat je bestelling in productie gaat, zodat je alles kunt goedkeuren. Voor de opmaak van uw drukwerk rekenen wij € 60,00 (excl. btw) per begonnen uur.

Het is altijd mogelijk om het formaat van afbeeldingen te wijzigen zonder kwaliteitsverlies. Maar je kunt onmogelijk kleine afbeeldingen opblazen tot grote formaten zonder aan scherpte en kwaliteit in te boeten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de beeldverhoudingen. Van een hoge en smalle bronvijl kun je geen lage en brede vijl maken zonder delen weg te snijden. Afbeeldingen om af te drukken moeten altijd een resolutie van 300 DPI hebben. Dit garandeert een haarscherp resultaat op elk formaat. De bestandsgrootte is daarom meestal enkele MB’s.

Voor sommige van onze producten is het essentieel dat het ontwerp in een vectorbestand staat. Dit is nodig om praktische redenen, of omdat de machines alleen dit formaat “begrijpen”. Een vectorbestand is eigenlijk een hele lijst wiskundige formules die de lengte en richting beschrijven van alle lijnen waaruit de afbeelding bestaat. De machine die wordt gebruikt om polsbandjes te weven, weet bijvoorbeeld hoe lang een bepaalde lijn recht moet lopen en wanneer ze een bocht moet maken. Een ander kenmerk van vectorbestanden is dat ze onbeperkt vergroot kunnen worden, zonder kwaliteitsverlies. Pas een paar getallen in de formules aan en het resultaat verandert proportioneel. Daarnaast kun je aan elke vorm of lijn een kleur koppelen. Hierdoor weet de borduurmachine welke kleur garen hij moet gebruiken. In andere bestandstypen wordt deze informatie op een andere manier of juist helemaal niet opgeslagen. Die zijn dus onbruikbaar voor bepaalde producten.

In principe ben je alleen zeker van het eindresultaat als een ontwerp vanaf het begin in vectorformaat wordt opgemaakt. Het is echter mogelijk om gewone afbeeldingen naar vector te converteren. Vervolgens laat je de computer met gespecialiseerde software het beeld ‘overtekenen’. Net alsof je zelf de contouren van een afbeelding zou tekenen met potlood en krijtpapier. U wordt echter altijd beperkt door de kwaliteit van het bronbestand. Als dit een mooie, grote afbeelding is, zal het resultaat mooi zijn. Maar hoe kleiner het bronbestand is, hoe minder details u opnieuw kunt maken. We kunnen de conversie van afbeeldingen naar vectorformaat voor u doen met gespecialiseerde software en handmatig werk. Hiervoor vragen wij een eenmalig bedrag van €20,00 (excl. BTW) per logo. We bewaren het voltooide vectorbestand op onze server, zodat u voor toekomstige bestellingen geen nieuwe conversie hoeft uit te voeren. Indien gewenst kunnen wij u het logo ook in PDF mailen voor eigen gebruik!

De bestandstypen die we het liefst zien verschijnen voor vectorafbeeldingen zijn .ai (Adobe Illustrator) en .pdf (diverse programma’s). Er zijn veel soorten software beschikbaar om vectorafbeeldingen te maken. Deze kunnen het ontwerp vaak als pdf-bestand opslaan. Aan de andere kant is niet elk PDF-bestand gevectoriseerd. Als u een JPEG-afbeelding opslaat als een PDF-bestand, is het geen vector. Denk aan een fles melk die je vult met water. Op het etiket staat misschien dat het melk bevat, maar dat maakt het nog geen melk.

We raden altijd aan om gevectoriseerde afbeeldingen in te dienen voor textieldruk. Houd er rekening mee dat je voor textieldruk meer betaalt per kleur. Deze kleuren kunnen niet vloeiend in elkaar overvloeien. Dit effect kan tot op zekere hoogte worden benaderd door rastering (stippen zoals in krantenfoto’s). Idealiter zou u met effen kleurvlakken moeten werken. Bij grote oplages kunt u zelfs werken met exacte kleuren uit het PMS-spectrum. Voor kleinere oplages zijn we beperkt in het aantal kleuren. Monsters van de beschikbare kleuren zijn beschikbaar. Ook is het mogelijk om tegen een voordelig tarief foto’s of andere Full Color afbeeldingen af te drukken. Ook deze methode geeft een uitstekend resultaat met een goede wasvastheid.

Dat kan een probleem worden. Hoe kleiner het detail in een afbeelding, hoe fijner de lijnen,…. hoe minder “grip” ze hebben op het textiel. Het materiaal heeft een laag die versmolten is met het textiel. Als er maar een heel klein contactoppervlak is, zal de print niet zo stevig aan het textiel hechten. We raden aan om geen details kleiner dan 2 mm te gebruiken in prints. Ook bestaat het risico dat fijne details in een afdruk verstopt raken of verloren gaan.

Lettertypen downloaden van internet is geen probleem. U moet echter weten dat dit geen standaardlettertypen zijn die bij Windows of Office worden geleverd. Als uw ontwerp een niet-standaard lettertype bevat, is het essentieel dat u ons ook het bestand met het lettertype e-mailt. Dit is vaak een bestand van het type .ttf. Anders kunnen we dit lettertype niet afdrukken. Als u met een vectorbestand werkt, raden we aan om tijdens het ontwerp de gebruikte lettertypen om te zetten naar contouren. Zo kunnen problemen of onaangename verrassingen worden voorkomen.

Dit kan (meestal), maar altijd op eigen risico! Het textiel dat wij aanbieden is speciaal ontwikkeld voor textieldruk. Het beste resultaat krijg je als je textiel voor minimaal 50% uit katoen bestaat. Voor ons eigen textiel hanteren wij een insteltarief van € 2,- per stuk textiel. Kleding die al gedragen of gewassen is kan bedrukt worden, maar de hechting kan aangetast worden door slijtage / waspoeder / wasverzachter. Kleding moet glad van structuur zijn (zonder pluisjes, losse draadjes, uitstekende delen zoals ritsen/koorden). Het textiel moet bestand zijn tegen temperaturen tot 180° Celsius. Dit kan getest worden door gedurende 15 seconden met een strijkijzer hard op het textiel te drukken (positie 2 tot 3 stippen afhankelijk van het model). Hoewel wij altijd zeer zuinig zijn op ons eigen textiel en alle risico proberen te vermijden, is eigen materiaal altijd voor eigen risico. Dit voor zowel mechanische als menselijke fouten. Bij een mislukte bedrukking kunnen wij in overleg maximaal de waarde van de bedrukking vergoeden, niet de waarde van het textiel.

Verzenden

TheStuff.be werkt met koeriersdiensten om je bestellingen te bezorgen. Dit is een extra service.

Indien u bij de eerste afleverpoging niet aanwezig bent, komt de koerier de volgende dag terug of kunt u een ander afleveradres aanvragen.

Ophalen

Je kan ook zelf bestellingen afhalen op onze adressen in Leuven of Gent. Dat kan tussen 16.00 uur en 17.00 uur op de dag dat uw bestelling klaar staat, of gewoon tijdens de openingsuren de daaropvolgende dagen.
Je bestelling staat klaar nadat je een bericht hebt ontvangen. Indien de bestelling nog niet (volledig) is betaald, dient betaling te geschieden bij afhalen